Lchashen is één van de grotere dorpen in de provincie Gegharkunik, en ligt op de noordelijke zijde van het Geghama gebergte in het oosten van Armenië en grenst aan Azerbeidzjan en de Republiek Nagorno-Karabach. Het ligt op vijf kilometer vanaf de noordwestelijke oever van het Sevanmeer en op 62 kilometer vanaf de hoofdstad Yerevan. In het dorp zijn enkele industriële bedrijven, maar de meeste inwoners houden zich hoofdzakelijk bezig met veeteelt en landbouw (meest graan en aardappels). Het dorp heeft een basisschool, een kleuterschool, een gezondheidscentrum, en een cultureel centrum. Ondanks dit alles is nauwelijks werkgelegenheid.

Nare is 13 jaar en ze zit in de 8ste klas. Ze vindt het leuk om naar school te gaan, omdat ze daar veel vrienden heeft. Haar dagelijkse leven op school is interessant, omdat ze naast het doorbrengen van tijd met haar vrienden ook nieuwe kennis opdoet. Ze vindt het erg leuk om tijd door te brengen met haar familieleden. In haar vrije tijd speelt Nare met haar zussen en broer en helpt ze hen met hun huiswerk. Ze bespreken vaak verschillende onderwerpen met elkaar en geven elkaar advies. Nare houdt ook erg van schilderen. Ze heeft veel interesses en ze weet nog niet wat ze in de toekomst wil worden. Nare is gezond.

Het gezin Babayan bestaat uit zes personen: de ouders en vier kinderen. Gegham; 40 jaar, de vader, doet zijn best om in de behoeften van het gezin te voorzien. Hij vindt het erg leuk om zijn tijd met de kinderen door te brengen. Hij is de enige in de familie die werkt en verdient 150.000 AMD / € 348,- per maand. Hij werkt in de gevangenis in de stad Sevan als politieagent, hij houdt toezicht op de orde in de gevangenis Anahit; 35 jaar, de moeder, zorgt voor de kinderen en het huishouden. Ze heeft last van spataderen en heeft een operatie nodig. In het gezin groeien vier kinderen op; Nare; 13 jaar, Susanna; 16 jaar, Mane; 10 jaar en Areg; 4 jaar. Susanna zit in de 10de klas en haar favoriete vak is de Armeense literatuur. Later wil ze graag programmeur worden. Mane is 10 jaar en ze zit in de derde klas. Areg is de jongste en hij brengt zijn thuis door.

Zoals de meeste huizen in het dorp heeft het huis wel een gasaansluiting, maar het gezin gebruikt het gas alleen maar om te koken. Ze hebben namelijk niet voldoende geld om het gas ook voor verwarming te gebruiken. ’s Winters als het koud is proberen ze het huis warm te stoken met hout en gedroogde mest.

We zijn van plan om Nare Babayan in het project childsponsoring in te schrijven nadat haar vorige sponsor is gestopt. Haar zus Sussana heeft ook een sponsorouder. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping.